CH Orchideas Frække Frida

English text.


Frida blev vores første skovkat. I foråret 1995 lærte hun os, at en skovkat kan være ret anderledes end en korthåret huskat. Et spring på 5 meter ned fra et vindue på første sal er ikke noget at bekymre sig om (kun for os, der ser på det; nu er der net for vinduet), det er nærmest nødvendigt, når der er fugle udenfor.

Frida er en ivrig jæger. Som ungkat på 7 måneder fangede hun en due. Hun lå på lur i noget græs og satte sig på duens vinger. Så gik der et par minutter, hvor Frida ikke vidste, hvad hun skulle gøre. Som racekat nedstammer hun fra 4 generationer af stuekatte, så hendes mor har aldrig kunnet lære hende at jage. Enden på historien blev, at Frida overlod duen initiativet. Den skyndte sig at flyve væk, ledsaget af Fridas frustrerede mjaven.

Frida jager også omkring vores sommerhus i Klitmøller. Hvert år har vi et par observationer af hugorme, så vi havde spekuleret på, hvordan Fridas første møde med en hugorm ville spænde af. I oktober 1997 fik vi svaret. Hun bar hugormen ind i stuen for at lege med den - levende selvfølgelig.

Frida blev 14 1/2 år. Da hendes nyrer begyndte at svigte, måtte vi tage afsked med hende.

Udstillingskarriere

Frida er blevet champion, og hun når ikke ret meget længere.

Hun har en lang hale og god kropsbygning og længde. Om vinteren får hun en imponerende uldpels. Da hun var ung, klagede dommerne over, at hun var for let (3 kg, efter det første kuld er hun oppe på 3,5 kg). Skandinaviske dommere har ment, at hun havde for få dækhår (svært at føle mellem alt det uld) (persisk orienterede dommere synes hendes pels er helt ideel). I 1998 går den mest seriøse kritik på, at hendes hovede er for kort (men det ser altså sødt ud).

Fridas stamtavle.

Frida i vinterpels ved Vesterhavet.


Tilbage til Buens hjemmeside.